Matematik

vilkårlig firkant

24. februar 2009 af steffen skovgaard loop (Slettet)

Hej alle

jeg har brug for lidt hjælp med noget matematik

jeg tror jeg skal bruge en formel eller sådan

- vis man skal dele en vilkårlig firkant op i 4 lige store dele. det må være en formel for det jo

venlig hilsen Steffen Skovgaard Loop


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. februar 2009 af Daniel TA (Slettet)

Tjah, hvis arealet har en endelig størrelse A så kan den skrives som summen af 4 lige store dele:

A = 1/4A + 1/4A + 1/4A + 1/4A =4*1/4A = A


Svar #2
24. februar 2009 af steffen skovgaard loop (Slettet)

og du tænker på alle former for firkanter man kan bruge det på ?


Brugbart svar (1)

Svar #3
24. februar 2009 af Dynin (Slettet)

#0 hvordan lyder opgaven præcist ... tager du en vilkårlig firkant kan du dele den i fire dele på uendelig mange måder ... nemlig i figurer der fylder 1/4-del af firkantens areal.

#1 det gælder da også for uendelige arealer  ... der gælder jo n•card(A)=card(A) for alle nεN og alle mængder A med card(A)≥card(N)


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. februar 2009 af Daniel TA (Slettet)

Jeg kender ikke til card(A), men det er sikkert rigtigt :)


Svar #5
24. februar 2009 af steffen skovgaard loop (Slettet)

det skal altså være en formel på alle vilkårlige firkanter altså alle firkanter som skal deles i 4 dele f.eks på billede

Vedhæftet fil:1123412.jpg

Brugbart svar (1)

Svar #6
24. februar 2009 af Dynin (Slettet)

#4 card() er et mål for uendelighedens mægtighed ... altså om der findes en bijektion mellem de to mængder f.eks. er card(N)=card(Q)<card(R)=card(2N)


Brugbart svar (1)

Svar #7
24. februar 2009 af Dynin (Slettet)

#5 deles hvordan? Skal det være akseparallelt eller i ens figurer som den oprindelige firkant .. eller vilkårligt?


Svar #8
24. februar 2009 af steffen skovgaard loop (Slettet)

en vlikårlig firkant skal deles i fire lige store dele og så tænkte jeg på hvordan man gjorde det på den og andre vilkålige firkante

Vedhæftet fil:1123412.jpg

Brugbart svar (1)

Svar #9
24. februar 2009 af Dynin (Slettet)

Oki en skitse i pdf ... så du kan se hvad jeg mener. Har tegnet samme firkant tre gange og delt den op i 1/4-dele (ja sådan cirka :) ... som du kan ane er der mange (uendelig mange) andre muligheder ... altså hvis opgaven ikke er præciseret yderligere

Vedhæftet fil:firkant.pdf

Skriv et svar til: vilkårlig firkant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.