Matematik

måske løsning

09. november 2004 af Gas&vandmester (Slettet)
hey igen ..
Makker med en opgave der hedder:
y = x^2 -4x +7
vi skal finde tangenten til parablen i p(1,4) nogen der kan hjælpe kan ikke forstå det !

Plz hjælp sidder fast !

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. november 2004 af frodo (Slettet)

differentier, og brug tangentensligning:
y=f'(x0)(x-x0)+y0, hvor (xo,y0) er det kendte punkt..

Svar #2
09. november 2004 af Gas&vandmester (Slettet)

jeg er kommet frem til at

f'(x) = -2
min løsning = Y = 7-2(x-1)
fatter nada

Svar #3
09. november 2004 af Gas&vandmester (Slettet)

please nogen der kan hjælpe

Brugbart svar (0)

Svar #4
09. november 2004 af frodo (Slettet)

hvor får du syv fra?
Dit kendte punkt: P(x0,y0)=(1,4)

Ellers er det rigtigt!

Brugbart svar (0)

Svar #5
09. november 2004 af Epsilon (Slettet)

Parablen er graf for funktionen

f(x) = x^2 - 4x + 7 , for x i R

som differentieret giver

f'(x) = 2x - 4 , for x i R

Sæt x=1 ind i denne, så får du f'(1). Og da f(1) = 4, fås en ligning for tangenten til parablen i P(1,4),

y = f(1)+f'(1)(x-1)

som du let kan udregne.

//Singularity

Skriv et svar til: måske løsning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.