Matematik

HASTER...HJÆLP TIL MAT.

24. februar 2009 af Googles (Slettet)

Hej, er der nogen som kan fortælle mig om hvordan man finder det ud af:

En linje m går gennem punktet (-3,1) og er ortogonale på linjen med ligningen :  2x+3y=6

Beregn koordinaterne til m's skæringspunkt med koordinatsystemets andenakse  ?

desuden hvad er koordinatsystemets andenakse?

tak for hjælpen påforhånd:)


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. februar 2009 af Danielras (Slettet)

Start med at opstille en ligning for m.

y - y0 = a(x-x0)

Hvor (x0,y0) er det givne punkt. Hældningen a finder du ved at udnytte at produktet af to ortogonale linjers hældningstal er -1. Husk at isoler y af ligningen for den anden linje inden du aflæser dens hældning.

Koordinatsystemets andenakse er y-aksen.


Svar #2
24. februar 2009 af Googles (Slettet)

men er det ikke denne ligning man bruger for linjen m: a(x-x0)+b(y-y0)=0 ?? hvis det er det hvad bliver så b?


Skriv et svar til: HASTER...HJÆLP TIL MAT.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.