Matematik

differential/integralregning?

24. februar 2009 af ronja1234 (Slettet)

Bestem et andengradspolynomium, hvis graf har en tangent i punktet (1,3) der har ligningen y=2x+1. Er virkelig gået helt i stå med opgaven, ved slet ikke hvad jeg skal med den?


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. februar 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Har du selv noget forslag eller idé til, hvordan du kan komme videre? =)


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. februar 2009 af Daniel TA (Slettet)

Prøv at skrive op hvad du ved. F.eks. kender du til hældningen i punktet (1,3)


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. februar 2009 af richterklanen (Slettet)

Med et fornuftigt tegneprogram en skæg opgave at forsøge at løse gennem eksperimenter.

Se evt. vedh. fil.

Vedhæftet fil:parabeleksperiment.doc

Brugbart svar (0)

Svar #4
25. februar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

y(x)=A*x2+B*x+C.

vi glemmer C, da vi har for få oplysninger, så vi får y(x)=A*x2+B*x med hældningskoeffecienten 2Ax+B=2, og med x=1 indsat

ligning 1: 2A+B=2,

Sætter vi punktet (1,3) ind i funktionsudtrykket får vi

A+B=3: ligning 2.

Løser vi ligningerne, finder, at A = -1 og B = 4, så vi nu kan skrive den søgte funktion 

y(x) = -x2+4x.

Den tegner vi op og kontrollerer (se vedhæftede fil

Vedhæftet fil:graftegning.doc

Skriv et svar til: differential/integralregning?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.