Fysik

Frekvenser.

25. februar 2009 af sdelight (Slettet)

Kunne godt bruge lidt hjælp til denne opgave.

Synligt lys rummer bølgelængder i området mellem 390nm og 780nm.

Hvad er de tilsvarende frekvenser?


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. februar 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: c = lambda*f.


Svar #2
25. februar 2009 af sdelight (Slettet)

Jeg kan bare ikke helt finde ud af hvilke tal jeg skal bruge til at sætte ind i formlen, når jeg kun har de to oplyst?


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. februar 2009 af Jerslev (Slettet)

#2: Hvad er c? Hvad er f? Hvad er lambda?


Svar #4
25. februar 2009 af sdelight (Slettet)

Altså f er frekvensen målt i Hz og lambda er bølgelængden målt i m

c er fart.. Men får jo kun bølgelængden oplyst i opgaven?


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. februar 2009 af Jerslev (Slettet)

#4: c er lysets hastighed; den kan du slå op i et tabelværk eller i din bog.


Svar #6
25. februar 2009 af sdelight (Slettet)

Skal jeg bruge formlen f= c*lambda ?


Brugbart svar (0)

Svar #7
25. februar 2009 af Jerslev (Slettet)

#6: Bortset fra, at det ikke er en korrekt formel, så ja. Du har isoleret f forkert.


Svar #8
25. februar 2009 af sdelight (Slettet)

er c= 3*108 m/s


Svar #9
25. februar 2009 af sdelight (Slettet)

F = c/lambda  ?


Brugbart svar (0)

Svar #10
25. februar 2009 af Jerslev (Slettet)

#9: Jeps. =)


Brugbart svar (0)

Svar #11
25. februar 2009 af mathon

og

f = c/λ


Svar #12
25. februar 2009 af sdelight (Slettet)

Okay, men nu er jeg bare i tvivl om hvilken en af bølgelængderne jeg skal bruge?


Brugbart svar (0)

Svar #13
25. februar 2009 af mathon

øvre frekvens
f = (3*108 m/s)/(390*10-9 m)

nedre frekvens
f = (3*108 m/s)/(780*10-9 m)


Svar #14
25. februar 2009 af sdelight (Slettet)

så svaret er:

Øvre frekvens = 7,67*1014

Nedre frekvens = 3,85*1014

er det rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #15
25. februar 2009 af mathon

Øvre frekvens = 7,69*1014 Hz

Nedre frekvens = 3,85*1014 Hz


Skriv et svar til: Frekvenser.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.