Matematik

cirkler og vinkler

25. februar 2009 af dkjatti (Slettet)

En cirkel c1 har linjestykket AB som diameter, hvor A(2,9) og B(4,1). Angiv en ligning fir cirklen. cirklens centrum betegnes O. en anden cirkel c2 har AO som diameter. Angiv en ligning for c2. hvilket punkt på y-aksen ligger tættest på cirklen?


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. februar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Du finder først radius som den halve diameter, r = (√((4-2)2+(1-9)2))/2. Så skriver du cirklens ligning op:

(x-x0)+(y-y0)2=r2, hvor (x0,y0) er et punkt på cirkelperiferien.


Svar #2
25. februar 2009 af dkjatti (Slettet)

jeg prøver ellers vender jeg tilbage. :)


Svar #3
25. februar 2009 af dkjatti (Slettet)

kan det passe at radius giver 93,24 og koordinaterne bliver (2,9)?


Svar #4
25. februar 2009 af dkjatti (Slettet)

eller skal jeg bare skrive: (x-2)2 + (y-9)2=8,24?


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. februar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Raius er √17 enheder, regn det en gang til.


Svar #6
25. februar 2009 af dkjatti (Slettet)

hvordan kan det være?


Brugbart svar (0)

Svar #7
25. februar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Fordi du først beregner afstanden mellem punkterne ved hjælp af afstanmdsformlen, så finder du diameteren. Det halve af den er radius


Svar #8
25. februar 2009 af dkjatti (Slettet)

ja, det var også det jeg gjorde..

du kan selv se min udregning: r = √(4-2)2 + (1-9)2    =      √4+64      = √68 = 8,24


Brugbart svar (0)

Svar #9
25. februar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

det er diameteren, du har fundet, så vi får (√68/2), som er det samme som √17


Svar #10
25. februar 2009 af dkjatti (Slettet)

det passer stadig ikke. hvis du dividere 86/2 bliver det 34 ikke 17.


Brugbart svar (0)

Svar #11
25. februar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

hvor får du 86 fra?


Svar #12
25. februar 2009 af dkjatti (Slettet)

jeg mener 68 som jeg har fået sådan:

r = √(4-2)2 + (1-9)2 = √4+64 = √68 = 8,24


Skriv et svar til: cirkler og vinkler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.