Matematik

reducer brøk

25. februar 2009 af den første mohikaner

Denne brøk skal reduceres. Tror jeg har arbejdet mig frem til noget brugbart, men kan det virkelig ikke gøres pænere ?

- (2x + 2(1-x)y - 1) / (2(1-x)y -(1-x)

mit bedste resultat efter lang tids arbejde:

- (2(1-x)(y-1) +1) / (1-x)(2y-1)

Findes der en pænere løsning?


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. marts 2009 af HenrikThoke (Slettet)

Hej :)

Er du sikker på du har set paranteserne rigtigt? Du mangler en parantes i nævneren, så det kommer lidt an på dens placering hvorvidt det kan reduceres :)


Svar #2
26. juli 2011 af den første mohikaner

Ja det er rigtigt.

Parentesen der mangler er selvfølgelig tilsidst.

- (2x + 2(1-x)y - 1) / (2(1-x)y -(1-x))

Kan dette reduceres bedre end:

- (2(1-x)(y-1) +1) / (1-x)(2y-1)


Brugbart svar (1)

Svar #3
26. juli 2011 af Andersen11 (Slettet)

Der mangler dog en parentes i nævneren. Vi kan skrive det

= -((1-x)(2y-1) - (1-x) + 1) / ((1-x)(2y-1))

= -((1-x)(2y-1) + x) / ((1-x)(2y-1))

= -1 - x/((1-x)(2y-1))


Skriv et svar til: reducer brøk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.