Matematik

cirkler og vinkler

26. februar 2009 af dkjatti (Slettet)

En cirkel c1 har linjestykket AB som diameter, hvor A(2,9) og B(4,1). Angiv en ligning fir cirklen. cirklens centrum betegnes O. en anden cirkel c2 har AO som diameter. Angiv en ligning for c2. hvilket punkt på y-aksen ligger tættest på cirklen?


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. februar 2009 af mathon

c1's centrum, C1, er (½(2+4),½(9+1)) = (3,5)  og radius, r, = ½|AB| = √(17)

c1: (x-3)2 + (y-5)2 = √(17)2


Svar #2
26. februar 2009 af dkjatti (Slettet)

hvad med cirkel2?


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. februar 2009 af richterklanen (Slettet)

Punktet på 2.-aksen, der ligger nærmest cirklen, ligger ud for cirklens diameter. Se vedh. fil.

Vedhæftet fil:2 cirkler.doc

Brugbart svar (0)

Svar #4
26. februar 2009 af mathon

c2's centrum, C2, er (½(2+3),½(9+5)) = ((5/2),7) og radius, r, = ½|AB| = ½√(17)

c2:  (x-2,5)2 + (y-7)2 = (0,5√(17))2


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. september 2022 af taber12334

hvordan kommer du frem til at c2 er i lig med det? Mathon


Brugbart svar (0)

Svar #6
15. september 2022 af mathon

\small \begin{array}{lllllll} O=\left ( \frac{2+4}{2},\frac{9+1}{2} \right )=\left ( 3,5 \right )\\\\ {c_2}\textup{'s radius:}=\frac{1}{2}\cdot \left | AO \right |=\frac{1}{2}\cdot \sqrt{\left ( 3-2 \right )^2+\left (5-9 \right )^2}=\frac{\sqrt{17}}{2}\\\\ {c_2}\textup{'s centrum:}=\left ( \frac{2+3}{2},\frac{5+9}{2} \right )=\left ( \frac{5}{2},7 \right )\\\\ {c_2}\textup{'s ligning:}=\left (x-\frac{5}{2} \right )^2+\left (y-7 \right )^2=\left ( \frac{\sqrt{17}}{2} \right )^2 \end{array}


Skriv et svar til: cirkler og vinkler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.