Matematik

Vektor i rummet

26. februar 2009 af nej12 (Slettet)

Hej håber der er nogle som vil hjælpe mig med denne opgave

I et koordinatsystem i rummet er der givet to vektorer

vektor A(-2;4;5) vektor B(1;-3;-2)

a) Bestem en ligning for den plan a, der er udspændt af vektor a og b, og som indeholder punktet P(1;3;-6)

Hvordan løser man den?  


Svar #1
26. februar 2009 af nej12 (Slettet)

 Hej håber der er nogle som vil hjælpe mig med denne opgave

I et koordinatsystem i rummet er en Kulge G givet ved ligningen

x^2-4x+y^2+2y+z^2=36

og en linje l er bestemt ved en parameterfremstillingen 

x= -8-5t

y= 2+7t

z= -3 -3t

a) undersøg om l er tangent til k.

Hvordan skal man gøre det ?


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. februar 2009 af dnadan (Slettet)

a) Bestem vektor AP og vektor BP(retningsvektorer for planen), find krydsproduktet af disse to vektorer, dette svarer netop til én normalvektor for planen.

Indsæt da i a(x-x0)+b(y-y0)+c(z-z0)=0, hvor (a,b,c) er din normalvektor og (x0,y0,z0) er et af dine tre punkter,


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. februar 2009 af dnadan (Slettet)

#1 Indsæt paremeterfremstillingen i kuglensligning, og løs med hensyn til t, hvis og kun hvis der findes én t-værdi tangerer linjen netop kuglen. 


Svar #4
26. februar 2009 af nej12 (Slettet)

 #2 Jamen det har jeg gjort og synes ikke det passer jeg får AP(3,-1,-11) og BP(0,6,-4)

Krydsporudkt er AP x BP giver (70,12,18) og det kan da ikke passe????


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. februar 2009 af dnadan (Slettet)

Hvorfor kan det ikke passe? Jeg kan ikke umiddelbart se noget forkert.


Svar #6
26. februar 2009 af nej12 (Slettet)

 #3

Når jeg indsætter parameterfremstillingen i kuglensligning får jeg når jeg isolere t=-1

Hvad vil det så sige?


Brugbart svar (0)

Svar #7
26. februar 2009 af dnadan (Slettet)

Hvad betyder det, at der kun er en t-værdi, for hvilken ligningen er sand (kig i indlæg #3, hvis du er i tvivl, deri står svaret faktisk :-) )


Svar #8
26. februar 2009 af nej12 (Slettet)

 #4 Det er forkert i forhold til hvad andre de får de får nemlig 7x+y+2z+2=0

og jeg får 70x+12y+18z+2=0

hvad gør jeg forkert??


Skriv et svar til: Vektor i rummet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.