Fysik
aktivitet
10. november 2004 af
silent-faith (Slettet)
jeg skal lave en opg: bestem aktiviteten fra 1g U-238?
nogen der kan hjælpe??
nogen der kan hjælpe??
Svar #1
10. november 2004 af Epsilon (Slettet)
Jeg kan i hvert fald give dig et par hints.
Aktiviteten A til tiden t fra en prøve indeholdende et radioaktivt nuklid er
A(t)=k*N(t) , t>=0 (1)
hvor k er henfaldskonstanten og N antallet af tilbageværende kerner til tiden t. Vi ser her på tiden t=0, dvs. startaktiviteten.
Du har massen m = 1g, så N kan beregnes af
N = n*N(A) = m/M*N(A)
hvor M er den molare masse af U-238 og N(A) Avogadros tal. Dem kan du slå op i Databog Fysik Kemi. Der kan du også finde halveringstiden for nuklidet U-238 og dermed beregne k.
Indsæt resultaterne i (1), så skulle opgaven være løst.
//Singularity
Aktiviteten A til tiden t fra en prøve indeholdende et radioaktivt nuklid er
A(t)=k*N(t) , t>=0 (1)
hvor k er henfaldskonstanten og N antallet af tilbageværende kerner til tiden t. Vi ser her på tiden t=0, dvs. startaktiviteten.
Du har massen m = 1g, så N kan beregnes af
N = n*N(A) = m/M*N(A)
hvor M er den molare masse af U-238 og N(A) Avogadros tal. Dem kan du slå op i Databog Fysik Kemi. Der kan du også finde halveringstiden for nuklidet U-238 og dermed beregne k.
Indsæt resultaterne i (1), så skulle opgaven være løst.
//Singularity
Skriv et svar til: aktivitet
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
