Matematik

" Haster " .... Hjælp !

28. februar 2009 af nunu09 (Slettet)

3)

En eksponentiel udvikling er fastlagt ved, at dens graf går gennem punktet (4,14), og den vokser med 69%, når x vokser med 7.
Bestem ligningen.

 4)

Et stykke stof mister 0,2% af sin vægt hver gang det bliver vasket. Ved købet vejer det 548g.
Hvor mange gange skal det vaskes, inden vægten når ned på 514g?.


5) En bakteriekultur vokser med 7,1% i timen.
Hvor mange % vokser den på et døgn?

6) Mængden af bakterier i et bestemt næringsmiddel vokser med 78% hver time. Ved starten er der 5000 bakterier. Bestem sammenhængen af y (antal bakterier) og x (antal timer).
Hvor mange timer vil der gå inden der er 1000 gange så mange bakterier som ved starten?
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. februar 2009 af mathon

3)
a
= 1,691/7

14 = b*(1,691/7)4

b = 14/1,694/7


Svar #2
28. februar 2009 af nunu09 (Slettet)

# 1

kunne du udybe lidt


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. februar 2009 af mathon

f(x) = y = b*ax
...........

yo = b*axo

1,69*yo = b*axo+7  = a7*(b*axo) = a7*yo

1,69 = a7

a = 1,691/7


Svar #4
28. februar 2009 af nunu09 (Slettet)

hvad med opgave 4.. ?


Svar #5
28. februar 2009 af nunu09 (Slettet)

1/7 mener du en syvende del ??


Brugbart svar (0)

Svar #6
28. februar 2009 af mathon

m(n) = mo*(1-0,002)n

m(n) = (548 g)*0,998n

514 g = (548 g)*0,998n

0,998= (514/548)

n*ln(0,998) = ln(514/548)

n = ln(514/548)/ln(0,998)


Brugbart svar (0)

Svar #7
28. februar 2009 af mathon

#5

Ja


Svar #8
28. februar 2009 af nunu09 (Slettet)

b = 14/ 1,69 4/7

kan ikke fatte den ??


Svar #9
28. februar 2009 af nunu09 (Slettet)

opgave 5 ?? og evt 6 .. ?? nogen forslag


Brugbart svar (0)

Svar #10
28. februar 2009 af mathon

#8

en potens opløftes til en ny potens ved at beholde roden og multiplicere potenseksponenterne
(am)p = am*p

................

a = 1,691/7 = 1,07784

b = 14/(1,691/7)4 = 14/1,69(1/7)*4 = 14/1,694/7 = 10,3731             (eller 14/1,077844)

                                             f(x) = 10,3731 *1,07784x


Brugbart svar (0)

Svar #11
28. februar 2009 af mathon

...hvad har du lært af de to foregående?


Brugbart svar (0)

Svar #12
28. februar 2009 af mathon

f(1) = y = b*1,0711

f(24) = b*1,07124

vækst = (1,07124 - 1,0711)b = 4,11637*b

vækst i pct. = (4,11637*b)/(1,071*b)*100% = 384,3%


Svar #13
28. februar 2009 af nunu09 (Slettet)

hvilke opgave er # 12


Skriv et svar til: " Haster " .... Hjælp !

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.