Matematik

Trigonometri UHM A-Mat 2008

28. februar 2009 af Lauws (Slettet)

Kære alle.

Jeg har virkelig kæmpet med en opgave uhm som jeg ikke kan løse.


Det er opgave 5 uhm i følgende:

http://www.uvm.dk/~/media/Files/Udd/Gym/PDF08/Eksamen/Opgaver/080514_opgave_stx_081_matA.ashx


Jeg kan opstille to ligninger med to ubekendte vha. pythagoras, men de er for svære til at løse i hånden.

Jeg kan se der er en idé i at de to trekanter er ligedannede og at jeg skal bruge noget forholdsregning, men jeg kan simpelthen ikke komme det nærmere. Især de 200 cm driller mig.

På forhånd tak for hjælpen.

Mvh

Lau


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. februar 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Du får tre ligninger med tre ubekendte, den, du glemmer, er: 30/x = 90/(200-x). Jeg får 175, 58,3 og 50


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. marts 2009 af kleif

Som du selv er inde på, er de to trekanter ens, de er blot skalerede i forhold til hinanden.

Forholdet finder du ved at se på side b: 90cm/30cm = 3
Dvs. din side x i den lille trekant, må være 3x i den store trekant.
Adderer du dine x'er sammen, giver det 4x. 4x=200cm => x=200/4 = 50


Svar #3
01. marts 2009 af Lauws (Slettet)

Tak for hjælpen begge to.

Det er en meget elegant måde du kommer frem til resultatet på Kleif.


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. marts 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Det er faktsik nøjagtig den samme, som jeg har skrevet. Prøv at regne det ud.


Skriv et svar til: Trigonometri UHM A-Mat 2008

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.