Matematik

optimering

01. marts 2009 af zenati (Slettet)

Har fået følgende opgave, vil nogen ikke nok hjælpe mig?

Der skal fremstilles et vindue af form som et rektangel med en halvcirkel ovenpå. Omkredsen skal være 4 m. Angiv det størst mulige areal for sådan et vindue?


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. marts 2009 af Erik Morsing (Slettet)

vi kalder den ene side x, den ande y og halvcirklen bliver så ½*x*pi, så i alt får vi for omkredsen:

2*x+2*y+½*x*pi = 4 m <=> y(x) =  Find den og optimer på sædvanligvis


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. december 2009 af bbdk (Slettet)

Lang tid siden dette svar blev givet, men bare lige for en sikkerheds skyld, hvis nogen skulle bruge det som hjælp fremover... Fremgangsmåden er korrekt, men omkredsen = x + 2y + pi*0,5x. Man skal ikke tælle kanten med, som ligger inde i figuren mellem halvcirklen og rektanglet.

Og med sædvanlig vis derefter menes der, at næste skridt er differentiering og monotoniforhold.


Skriv et svar til: optimering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.