Matematik

retningsvinkel for en vektor

01. marts 2009 af richgirl (Slettet)

jeg har i et koordiantsystem tegnet vektoren AB, når min A=(-3,2) og B=(6,-1).

men ved ikke hvordan man finder retningsvinkel for min vektor????
har selv prøvet at læse lidt om det her på siden, og der står, at det er vinklen mellem vektorn og x-aksen, men kan ikke rigtig se, hvad jeg skal gøre???


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. marts 2009 af richterklanen (Slettet)

Jeg tror, man definere en vektors retningsvinkel, som den mindste vinkel fra den positive del af x-aksen til vektoren.

Se vedh. fil.

Vedhæftet fil:retningsvink3l.doc

Brugbart svar (0)

Svar #2
02. marts 2009 af mathon

AB = [6-(-3),-1-2] = [9,-3]

tan(Vret) =(-3/9) = (-1/3)

Vret = tan-1(-1/3)


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. marts 2009 af mathon

...generelt:

a = [x,y]

Vret = tan-1(y/x)


Skriv et svar til: retningsvinkel for en vektor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.