Fysik

hjælp

03. marts 2009 af minme (Slettet)


En Håndboldspiller der kaster en bold med en begyndelseshastighed på 5,0 m/s lodret op. Håndboldspilleren slap bolden fra en højde på 1,70 meter over jorden.
Tyngdeaccelerationen sættes til 9,82 m/s2.
a)
Hvor højt når bolden fra jorden?
b)
Hvor lang tid efter kastet rammer bolden jorden?
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. marts 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Benyt energibevarelse.


Svar #2
03. marts 2009 af minme (Slettet)

energibevarelse?


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. marts 2009 af Jerslev (Slettet)

#2: Energien før er lig energien efter. I dette tilfælde er energien før kastet lig energien, når bolden har nået sit højdepunkt.


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. marts 2009 af mathon

a)
   |ΔEkin|    =     ΔEpot
½*m*v2    =     m*g*Δh       divider med m

½*v2 = g*Δh

Δh = v2/(2g)

h = Δh + (1,70 m)

b)
h = ½*g*t2

t = √(2h/g)         (da t regnes positiv)


Skriv et svar til: hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.