Fysik

Styrtløb på ski

03. marts 2009 af MThomsen (Slettet)

En skiløber vover sig ud på en styrtløbsbakke. Bakken er 1500 m lang, og hans acceleration på nedturen er konstant 7 m/s2.

a) Hvor længe varer nedturen?
b) Hvad er hastigheden midtvejs?
c) Hvad er hastigheden ved bakkens fod?
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. marts 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Benyt formlerne for konstant acceleration.


Svar #2
03. marts 2009 af MThomsen (Slettet)

Jeg kender godt formlen:

v = a*t+V0, men jeg kender jo ikke v og t.


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. marts 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Den skal du ikke bruge. Du skal bruge stedfunktionen.


Svar #4
03. marts 2009 af MThomsen (Slettet)

S(t) = ½*a*t^2*v0*t+S0?


Svar #5
03. marts 2009 af MThomsen (Slettet)

min fejl.

s = ½*a*t^2


Brugbart svar (0)

Svar #6
03. marts 2009 af Jerslev (Slettet)

#4: Yes yes. Nu bliver du dog nødt til at antage, at han starter med en starthastighed på 0, så v0=0 og s0=0. Så kan du udregne tiden.


Svar #7
03. marts 2009 af MThomsen (Slettet)

Men hvad så med t?


Brugbart svar (0)

Svar #8
03. marts 2009 af Jerslev (Slettet)

#7: Den skal du finde i den første opgave.


Svar #9
03. marts 2009 af MThomsen (Slettet)

Jamen det er den jeg ikke kan finde ud af at finde.


Brugbart svar (0)

Svar #10
03. marts 2009 af Jerslev (Slettet)

#9: Hvad føler du da, at du mangler for at kunne finde den?


Svar #11
03. marts 2009 af MThomsen (Slettet)

v = a*t+V0

Jeg mangler v og t.


Brugbart svar (0)

Svar #12
03. marts 2009 af Jerslev (Slettet)

#11: Vi blev lige enige om, at du skulle bruge s=½*a*t^2, ikke?


Svar #13
03. marts 2009 af MThomsen (Slettet)

ja.

Skal jeg så ændre den, så den hedder t^2 = ½*a / s


Brugbart svar (0)

Svar #14
03. marts 2009 af Jerslev (Slettet)

#13: Nej, det gør den ikke. Prøv at isolere t igen.


Svar #15
03. marts 2009 af MThomsen (Slettet)

t = ½ * s / a

og så kvardratroden af det resultat jeg får?


Brugbart svar (0)

Svar #16
03. marts 2009 af Jerslev (Slettet)

#15: Det er heller ikke korrekt. Prøv at tage den et skridt af gangen; skriv gerne dine mellemregninger herind.


Svar #17
03. marts 2009 af MThomsen (Slettet)

Jeg er elendig til at isolere..


Brugbart svar (0)

Svar #18
03. marts 2009 af Jerslev (Slettet)

#17: Okay. Så tager jeg den lige.

s = ½ * a * t^2 <=> jeg dividerer på hver side med ½*a

s/(½*a) = t^2 <=> jeg tager kvadratroden på hver side

sqrt(2s/a) = t


Svar #19
03. marts 2009 af MThomsen (Slettet)

sqrt = kvardratrod?

s = 0m?


Brugbart svar (0)

Svar #20
03. marts 2009 af Jerslev (Slettet)

#19: sqrt = kvadratroden, ja. Det er blot forkortet engelsk for square root. =)

s er den distance, som din skiløber skal køre i løbet af tiden t. I det t skal være tiden fra han starter til han er færdig med banen skal s = ___________?


Forrige 1 2 Næste

Der er 22 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.