Matematik

Sammensat differentiation

04. marts 2009 af Hejhejhhx (Slettet)

Anvend sammensat differentiation til bestemmelse af den afledte funktion h' :

c) h(x) = 2 * e^3x

d) h(x) = (ln(x^2 + 1))^2

Jeg er bl.a. i tvivl om hvad den ydre og indre er, og vil gerne have resultatet tjekket ;)


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. marts 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Hvad er dine mellemregninger?


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. marts 2009 af Daniel TA (Slettet)

Prøv at skrive dine egne udregninger, så retter vi dem


Svar #3
04. marts 2009 af Hejhejhhx (Slettet)

hmm, jeg mangler at vide hvad de indre og ydre er før jeg kan beregne h' ?

et gæt er at

c) e^x er ydre og 3x den indre ?

d) ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. marts 2009 af Daniel TA (Slettet)

c er rigtigt.

i opgave d har du en parantes for meget, prøv lige at skrive den rigtigt op.


Svar #5
04. marts 2009 af Hejhejhhx (Slettet)

c) h(x) = 2 * e^3x

                y = e^x => y ' = ex

                i = 3x => i ' = 3

y ' (i) * i '   <=>         h ' (x) = e^3x * 3      =>         h ' (x) = 3e^3x
 

Rigtigt ?


Svar #6
04. marts 2009 af Hejhejhhx (Slettet)

d) h(x) = (ln(x^2 + 1))^2 

                     y = x^2 => y ' = 2x

                     i = x^2 + 1 => i ' = 2x

y ' (i) * i '     <=>         h ' (x) = 2 (x^2 + 1) * 2x       =>          h ' (x) = 4x (x^2 + 1)
 

Er meget i tvivl med denne ..

Rigtigt ??

 


Skriv et svar til: Sammensat differentiation

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.