Matematik

Differentialkvotienten

05. marts 2009 af Lützen (Slettet)

Heej

Jeg skal differentiere funktionen -x-2-(4/(x-3)), og ved ikke rigtig hvordan jeg skal gøre det, da noget af den er en brøk, og noget af den er ikke :)

Håber der er nogen der kan hjælpe mig! :D


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. marts 2009 af mathon

hvad bragte HINTet

(k/(x-a))' = k*(1/(x-a))' = k*(-1(x-a)2) = -k/(x-a)2

i tråden med samme emne
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=650940

dig?

.........

retfærdigvis skal siges, at jeg havde glemt en delestreg i udtrykket!!!


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. marts 2009 af lallenalle (Slettet)

du kan differentiere hvert led for sig :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. marts 2009 af mathon

f '(x) = -1 - 0 - (4*(-1)/(x-3)2)  =  -1 + 4/(x+3)2


Svar #4
05. marts 2009 af Lützen (Slettet)

Lækkert, tak. Tror godt jeg forstår det  :)


Svar #5
05. marts 2009 af Lützen (Slettet)

Hvis jeg ganger funktionen med (x+3)^2 kan det så passe jeg ender med x^2-6x+13?


Brugbart svar (0)

Svar #6
05. marts 2009 af mathon

nej

du bør få
(x+3)2*f '(x) = -x2 - 6x - 5


Svar #7
05. marts 2009 af Lützen (Slettet)

Tak, kan godt se nu, hvor jeg lavede fejlen :)


Svar #8
16. marts 2009 af Lützen (Slettet)

Hej jeg skal bevise ved bl.a. nulpunkter at disse to forskrifter er ens:

(-x^2+x+2)/(x-3) = -x-2-(4)/(x-3)

når jeg differentierer dem begge får jeg i den til venstre:
 

(-x^2+6x-5)/(x-3)^2

og i den til højre får jeg

(-x^2-6x-5)

De er ikke ens, og giver ikke ens nulpunkter. er der nogen der kan se hvad der er gjort forkert?

se evt. udregningerne i vedhæftet fil


Skriv et svar til: Differentialkvotienten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.