Matematik

hjæææælp! :D

06. marts 2009 af kübra (Slettet)

hej (:

er der nogle som kan hjælpe mig med en ligning?- hvordan løser jeg den:?

linjen 1k med ligningen

        kx - 3y = 10

er parallel med linjen

m: y = 2x + 4

beregn k.


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. marts 2009 af HenrikThoke (Slettet)

Hej :)

Det gør du ved først at isolere y i 1k, og herefter har du en forskrift for en ret linie.

Du kender allerede hældningen for m, og så skal du bare sætte k, så den er lig den hældning (2)


Svar #2
06. marts 2009 af kübra (Slettet)

okay :)

jeg er virkelig dårlig til matematik, så hvordan isolere man det?


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. marts 2009 af HenrikThoke (Slettet)

Hehe jamen jeg vil nødigt lave opgaven for dig :) Du får noget mere ud af at tænke lidt selv.

Men hvis du starter med at trække 10 fra på begge sider, og herefter lægger 3y til på begge sider, kan du nok gennemskue det sidste step :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. marts 2009 af Daniel TA (Slettet)

#2 Prøv at skrive dit forslag op eller så langt du nu kan, så kan vi hjælpe dig derfra.


Svar #5
06. marts 2009 af kübra (Slettet)

skal man så sige kx-3-10?

jeg aner virkelig ikke det her? s:


Brugbart svar (0)

Svar #6
06. marts 2009 af HenrikThoke (Slettet)

okay, så tager vi den :)

kx - 3y = 10

<=>

kx-3y - 10 = 10 - 10

<=>

kx-3y-10 = 0

<=>

kx - 3y - 10 + 3y = 0 + 3y

<=>

kx - 10 = 3y

(kx - 10)/3 = (3y)/3

<=>

(k/3)x - 10 - 3 = y

Der har du din ligning :)

tricket er så nu at du ved at hældningerne skal være ens for de er paralelle.

Du kender hældningen for m: til at være = 2.

altså skal

k/3 = 2

<=>

k/3 * 3 = 2*3

<=>

k = 6
 


Svar #7
06. marts 2009 af kübra (Slettet)

jeg havde faktisk lige fundet ud af det q:

men 1000 mange tak, pænt af dig!!


Skriv et svar til: hjæææælp! :D

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.