Fysik

Afleveringsopgave!

06. marts 2009 af Fnulle00 (Slettet)

Sidder lige med en afleveringsopgave dom jeg ikke helt kan gennemskue:

En elektromotor har nogle timer stået i det fri, hvor temperaturen er 0 grader celcius. Inden vi starter motoren, måler vi resistansen i kobbervindingerne til 0,46 ohm.

Vi lader motoren køre et par timer og måler så vindingernes resistans til 0,54 ohm.

Beregn temeraturen i kobbervindingerne.

Hvordan gør jeg så lige det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. marts 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Brug, R = R0(1+alpha*T), hvor R0 er resistansen ved temperaturen 0 grader celcius, alpha er en materialekonstant (slå den op for kobber), og T er temperaturen i grader celcius.


Svar #2
06. marts 2009 af Fnulle00 (Slettet)

så temp bliver t=50,56 grader?


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. marts 2009 af Jerslev (Slettet)

#2: Det ved jeg ikke. Prøv at opskrive dine mellemregninger.


Svar #4
06. marts 2009 af Fnulle00 (Slettet)

R = R0(1+α·t)

0,56=0,46·(1+0,0043·t)⇔t=50,56 grader


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. marts 2009 af Jerslev (Slettet)

#4: Antaget korrekte skridt fra den første ligning til dit resultat, ja. Du har i hvert fald indsat korrekt, men husk enhederne.


Skriv et svar til: Afleveringsopgave!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.