Fysik

Magnetisme

08. marts 2009 af nunu1989 (Slettet)

Hej....

To lodrette lange ledninger er anbragt på en væg. Afstanden mellem de to ledninger er 30 cm. Strømstyrken er i begge ledninger 8,5 A. Beregn fluxtætheden i et punkt på væggen 15 cm fra den ene ledning og 45 cm fra den anden,

1) Når strømmene i de to ledninger er ensrettede

2) Når strømmene er modsat rettede.

Har brug for hjælp...


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. marts 2009 af Daniel TA (Slettet)

Benyt Gauss lov for magnetisme:

ΦB=∫B•dA      (fede bogstaver er vektorer)

B=(µ0I)/(2πr)
Det er B-feltet for en uendelig (eller meget lang, hvor man kan negligere randfelterne) lige leder.


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. marts 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Husk at bruge højrehåndsreglen for at finde retningen på magnetfeltet i punktet.


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. marts 2009 af mathon

B1 = (µo/(2π*a1))*I

B2 = (µo/(2π*a2))*I
 

B = [(1/a1) + (1/a2)]*(µo/(2π)*I

B = [(1/(0,15 m)) + (1/(0,45 m))]*(µo/(2π)*I

B = ((80/9) m-1)*((1,256637*10-6 N/A2)/(2π*8,5 A) = 2,0915*10-7 N/(A*m)  =

2,0915*10-7 T = 0,20915 µT

..........

enheder
N/(a*m) = N*m/(a*m2)  = J/(a*m2) = J*s/(As*m2) = (J/As)*s/m2 = Vs/m2 = Wb/m2 = T


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. marts 2009 af mathon

N/(A*m) = N*m/(A*m2) = J/(A*m2) = J*s/(As*m2) = (J/As)*s/m2 = Vs/m2 = Wb/m2 = T
 


Skriv et svar til: Magnetisme

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.