Matematik

Hjælp til lommeregner

08. marts 2009 af kim19 (Slettet)

Hej. Vil godt vide hvordan jeg kan løse denne her på Lommeregner jeg har en TI-89

50 = 226e^(-0,157(h-11))

Her skal man bestemme h altså isolere h.

Hvad skal jeg trykke på min lommeregner for at den løser den. Håber en vil skrive det ned trin for trin ?

Tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. marts 2009 af NejTilSvampe

 tryk F2, vælg nr. 1 (solve) 

Den skriver i "main":  solve(

du skriver  solve(50=226e^(-0.157(h-11)),h) 

Enter

HUSK: komma skal være punktum. og efter din funktion skriver komma (dette SKAL være komma IKKE punktum!) og efter kommaet din variable, som er h! 


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. marts 2009 af Daniel TA (Slettet)

solve(50 = 226e^(-0,157(h-11)),h)

Så trykker du enter, og h er isoleret. Men denne ligning kan ret nemt isoleres ved håndkraft.


Svar #3
08. marts 2009 af kim19 (Slettet)

Tak


Skriv et svar til: Hjælp til lommeregner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.