Fysik

Varmluftballon

08. marts 2009 af Wulfy (Slettet)

Hej, jeg har fået denne opgave som jeg ikke kan finde ud af:

En varmluftballon med volumenet 250 L fyldes med atmosfærisk. Temperaturen af luften er 65 oC. Uden for ballonen er temperaturen 10 oC. Trykket både i ballonen og udenfor er 1024 hPa.
a) Beregn densiteten af den varme luft i ballonen og luften uden for ballonen.
b) Beregn opdriften på ballonen.
c) Den tomme ballon vejer 82 g. Kan den lette?
 

Er der nogen som kan hjælpe mig med den?

PÅ FORHÅND TAK!


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. marts 2009 af mathon

a)
d
inde = p*M/(R*T) = (102400 N/m2)*(0,029 kg/mol)/((8,31451 Nm/(mol*K))*((273+65)K) =
1,05668 kg/m3 = 1,05668 g/L


dude = (0,00105668 g/mL)*((273+65)K)/((273+10)K) = 1,26205 g/L
 

b)
Fop = (V*dude)*g = (250 L)*(1,26205*10-3 kg/L)*(9,82 m/s2) = 3,09832 N
(= (0,315511 kg)*g)

c)
tyngdekraften på ballonen T = (0,082 kg)*g

da Fop > T kan ballonen lette


 


Svar #2
09. marts 2009 af Wulfy (Slettet)

Okay, tusind tak for hjælpen!

- Så når jeg li at få afleveret til deadline ;)


Skriv et svar til: Varmluftballon

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.