Fysik

Masse energi og kerne masser

09. marts 2009 af smukkedivadiva (Slettet)

hejjj derude..

har lige et sp. vedrørende et opg. Den lyder således:

U denne opg. ser vi på α-henfald af    23890U. et sjer u processen: 23890U --> 23490Th + 42He.

Vi antager af 238-U-kernen er i hvile.

a. Beregn masse energien for slut og starsproduktet.

det har jeg gjordt. og startsproduktet er større end slut.

b. Forklar, at tabet i masseenergi i processen Q-værdi.

c. Hastigheden af alfa-partiklen i sluttilstand er 1,42 *10^7 m/s.

Beregn denne kinetiske energi af alfta-partiklen.

Håber der er nogen der kan hjælpe.. :D

på forhånd tuuusind taak..


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. marts 2009 af Lubas (Slettet)

Q = -Δm*c2

husk SI-enheder hvis du altså vil have Q-værdien i Joule


Svar #2
09. marts 2009 af smukkedivadiva (Slettet)

ok.. ... :D

hvad er forklaringen på at masseenergien i processen bliver til kinetisk energi i sluttilstanden ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. marts 2009 af mathon

enrgiens konstans


Svar #4
09. marts 2009 af smukkedivadiva (Slettet)

når jeg har m i unit... og c i m/s... hvordan får man få Q i J ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. marts 2009 af mathon

1 g = NA u

1 u = NA -1 g


Svar #6
09. marts 2009 af smukkedivadiva (Slettet)

altså ... har et andet eks...

men der bruges der ikke den der Q=delta m *c ^2

der har man har fundet delta m, og derefter ganget det med 1,602176*10^13

og derefter har man Q i Joule. ... 

skal man bare gøre sådan ?


Svar #7
09. marts 2009 af smukkedivadiva (Slettet)

hovsa, delta m , regnes først om til MeV, og derefter ganges med 1,6 ..........*10^13


Brugbart svar (0)

Svar #8
09. marts 2009 af mathon

1 u = 1,66054*10-24 g = 1,66054*10-27 kg

1 MeV = 106 eV = 106*(1,60218*10-19 J) = 1,60218*10-13 J


Brugbart svar (0)

Svar #9
10. februar 2014 af lassen10 (Slettet)

Hvilken formel anvendes til at løse opgave C? 


Brugbart svar (2)

Svar #10
10. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#9

Se svaret i din anden tråd.


Brugbart svar (1)

Svar #11
10. februar 2014 af mathon

#9

c. Hastigheden af alfa-partiklen i sluttilstand er 1,42 ·107 m/s.

Beregn denne kinetiske energi af alfa-partiklen.

                            Ekin = (1/2)·m·v2

                            Ekin = (1/2) · (4,00260 u) · (1,66054·10-27 kg/u) · (1,42 ·107 m/s)2


Brugbart svar (0)

Svar #12
04. maj 2017 af Nidolinerj (Slettet)

Hvordan udregner man opgave a) ?


Brugbart svar (0)

Svar #13
05. maj 2017 af mathon

#12

a)
          a. Beregn masse-energien for slut og startproduktet.

               slut:
                      \small \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! m\cdot c^2=\left ( 234{,}043593\; u \right )\cdot \left ( 1{,}66054\cdot 10^{-27}\;\tfrac{kg}{u} \right )\cdot \left ( 2{,}99792\cdot 10^8\; \tfrac{m}{s} \right )^2=3{,}49291\cdot 10^{-8}\;J      

              start:
                     \small \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! m\cdot c^2=\left ( 238{,}050784\; u \right )\cdot \left ( 1{,}66054\cdot 10^{-27}\;\tfrac{kg}{u} \right )\cdot \left ( 2{,}99792\cdot 10^8\; \tfrac{m}{s} \right )^2=3{,}55272\cdot 10^{-8}\;J

  


Skriv et svar til: Masse energi og kerne masser

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.