Dansk

projektopgave - d. 11 september (world trade center)

09. marts 2009 af milliti

Jeg har et projektopgave om d. 11 september, hvor overenmet er forandring og konsekvens. Jeg har tænkt mig at studere om sikkerheden og frygten efter d. 11 september i danmark. Vil jeg gerne vide om der er nogle derude der bange for terror i danmark.

Kort fortalt har d. 11 september overhovedet givet nogen effekt på frygt og sikkerheden i Danmark?

kan vi øge sikkerheden mere i Danmark? Hvis vi kunne..

hvad ville så konskvensen være hvis vi gjorde DK mere sikkert?


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. marts 2009 af xprinsessen (Slettet)

Jeg har faktsik haft om dette emne (-;

1. Ja, det tror jeg bestemt, at den har, da man tænker, at hvis det kan ske der, hvorfor så ikke her. Det kan godt være at de gik efter WTC, fordi det er en stor arbejdsplads, og det ville jo påvirke alle. Men man kunne da sagtens finde en stor central bygning her i dk. Så ja, det har skabt frygt, vil jeg mene.

2. Undersøgelser, har faktisk vist, at hvis WTC var bygget ordentligt (efter brandsikkerhedsreglerne), så kunne brandmændene havde reddet flere liv, men de opfyldte desværre ikke byggekravene. Altså det lyder ikke af så meget, men kan ikke komme i tanke om andet, end at de kunne opfylde byggekravene, og øge sikkerheden ved store konferencer/arrangementer, hvor der er samlet mange mennesker.

3. Konsekvensen ville jo være, at vi kunne føle os mere sikre, og ikke leve i frygt.


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. marts 2009 af Nilletøz (Slettet)

Jeg har set flere dokumentare om 9/11, og flere steder har det forlydt, at de vidste meget om, at dette angreb ville finde sted - men de tog det ikke seriøst nok. Det var set som meget løssnak (det har et bestemt type navn den slags chat de overvåger). Det var det, der skræmte mig mest; det at der kunne være blevet gjort noget - men det blev ikke gjort.

Ellers har jeg personligt ikke tænkt specielt over det. Selvfølgelig var det en skræmmende oplevelse, men jeg ser ingen pointe i, at man går hver dag og er bange. Jeg så en artikel over de 7 mest udsatte steder i KBH, og de 5 af dem færdedes jeg ofte på - det gør jeg ikke nu fordi jeg er flyttet for langt væk fra KBH, men det har intet med terror at gøre :P

Men så længe vi støtter op om USA og vi holder så meget på vores ytringsfrihed (jf. Jyllandspostens tegninger), så kan vi forvente, at der før eller siden vil ske et terrorangreb i DK. Vi ved ikke hvor, og vi ved ikke hvornår - men det skal ikke holde mig indendøre, og jeg tror, at der er mange danskere, der har det sådan, selvom det ligger lidt i baghovedet, at en dag bliver det os.

Sikkerheden i DK er blevet større efter 9/11 ligesom det er i USA og England, foruden i flere andre lande. Du må ikke engang have en børnesaks med i flyer fra England - det må du så til gengæld i DK, hvis bladet er mindre end 5 (eller er det 7) cm. Og det er selvom det er en af de sakse man giver til 3årige i børnhaverne. Man må ikke tage en strikkepen med heller, og man bliver tjekket igen og igen og igen. Det gør man stadig ikke i DK!!! Så i lufthavnen kan du ikke mærke, at sikkerheden er strammet op. Noget er den da, men slet ikke i ligeså skarp grad som i f.eks. England, og slet ikke ligeså ekstremt som i USA, hvor du bliver fotograferes, når du kommer ind i landet, og de samtidig skal have dit fingeraftryk. Du må heller ikke tage mad eller drikke med ind i landet.

Selvfølgelig kan vi gøre DK mere sikker, men det kræver langt hen af vejen også mindre privatliv. Kig på diskussionen omkring overvågningskameraer! Folk vil ikke have det. De vil have deres privatliv - trods at det vil øge sikkerheden på et eller andet plan.


Skriv et svar til: projektopgave - d. 11 september (world trade center)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.