Matematik

en hurtig opgave

09. marts 2009 af david villa (Slettet)

Hej er der nogen der kan hjælpe mig har en opgave som jeg ikke kan løse.

Den lyder sådan her:

Funktionen f har forskriften f (x)= ½ x^3 +x^2 - 4x

Det oplyses, at Dm( f ) = ]− ∞;2½]
a) Bestem nulpunkter for funktionen f .
 

b) Bestem monotoniforhold og ekstrema (med 2 decimaler) for funktionen f.
 

c) Tegn grafen for f og bestem Vm( f ).

Er der nogle kloge mennesker der kan hjælpe mig. Mange tak på forhånd!


Svar #1
09. marts 2009 af david villa (Slettet)

alle relevante svar er tillad :-)


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. marts 2009 af Peder Dingo (Slettet)

 a: Nulregel og andengradsligning.

b: Differentier og derefter andengradsligning.

c: Se på ekstrema


Svar #3
09. marts 2009 af david villa (Slettet)

hvordan gør jeg det?

jeg er ked af det men matematik er ikke mig stærke side.


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. marts 2009 af Teazy (Slettet)

f (x)= ½ x^3 +x^2 - 4x

ved nulregel fås: f(x) = x(½x^2+x-4) = 0, d = 1^2-4*½*(-4) = 9

Det gir løsningerne x = 0 v x = 2 v x  = -4


Svar #5
10. marts 2009 af david villa (Slettet)

er det så svaret?


Skriv et svar til: en hurtig opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.