Biologi

Krydsningsskema :(

09. marts 2009 af Kloge (Slettet)

Hej people..

Jeg kan simpelthen ikk finde ud af den her opg. Håber I vil hjælpe :/ den lyder:

B er gen for brun øjenfarve

b er gen for blå øjenfarve

Forældreparret har genotypen BB henholdsvis bb.

Spg.:

hvad er forældrenes fænotype?


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. marts 2009 af Fnulle00 (Slettet)

BB= brun

bb=blå

Bb=brun

bB=brun

hvor af b=recessivt og B=dominerende


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. marts 2009 af lunamoon (Slettet)

Fænotype er de resultater man kan iagtage, men her ville det da være langt mere relevant at tale om genotype, er du sikker på det ikke er det der står?

Når disse parre sig vil alle børnene få brune øjne, da B er dominerende og b er resisivt. havde den ene haft brune øjne og genotypen Bb kunne nogle børn have fået blå øjne.

Svar nok?

//


Svar #3
09. marts 2009 af Kloge (Slettet)

hmm ja tak skal du have :).. Men der står i opgaven hvad forældrenes fænotype er.. hmm ikk noget med genotype.. ??


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. marts 2009 af lunamoon (Slettet)

når, jamen spørgesmålet går så på hvilken fænotype man vil se ved genotyperne bb og BB?

Den ene vil hane fænotypen meed brune øjne(BB) og den anden blå øjne(bb)


Skriv et svar til: Krydsningsskema :(

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.