Matematik

isolering og skæringspunkter

10. marts 2009 af christian Thøgersen (Slettet)

hej alle sidder og laver matematik, men er gået i stå i to opgave uden hjælpemidler.

En funktion f er bestemt ved
. f(x)=x^2+4x+5.
Bestem koordinatsættet til hvert af grafens skæringspunkter med førsteaksen.

mener jeg skal løse ligner x=0.

den næste er jeg helt tabt i har aldrig været god til

Isolér s i udtrykket
p= 4/(r+s)

håber der er nogle der vil hjælpe


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. marts 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Den første: Løs f(x) = 0, den anden p=4/(r+s)<=>r+s=4/p<=>s=(4/p)-r


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. marts 2009 af nmcaan (Slettet)

p=4/r+s<=>

p(r+s)=4  <=>  pr+ps=4  <=>  ps=4-pr <=>     s=4-pr/p


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. marts 2009 af Erik Morsing (Slettet)

#2 den er forkert, det er i den sidste biimplikation, det går galt


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. marts 2009 af mathon

x2 + 4x + 5 = (x+2)2 - 4 + 5  = (x+2)2 + 1 ≥ 1 for alle x € R+

x2 + 4x + 5 = 0 har således ingen løsning


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. marts 2009 af nmcaan (Slettet)

og dermed har grafen ingen skæringspunkter med førsteaksen. grafen skærer kun i y aksen i (0,5)


Brugbart svar (0)

Svar #6
14. maj 2010 af chiiiqaa (Slettet)

 hvorfor har ligningen ingen løsning?


Brugbart svar (0)

Svar #7
31. oktober 2010 af Sary (Slettet)

#4

Hvorfor (x+2)2


Brugbart svar (2)

Svar #8
20. maj 2011 af Lunami (Slettet)

#6

Ved andengradspolynomium gælder det, at diskriminanten d :

d>0             2 løsninger
d=0             1 løsning
d<0             0 løsninger

Et andet eksempel:

 Hvis funktionen var f(x)=x^2-4x-5
kan du bestemme koordinatsættet til grafens skæringspunkter således:

d= b^2-4ac
  = (-4)^2 -4*1*(-5)
  = 36        det betyder, at d er større end 0, så der er to løsninger til x.

x= -b±√d / (2a)
  = -(-4)±√36 / (2*1)
  = 4±6 / 2
 =  5 og -1

Så koordinatsættet  til hvert af grafens skæringspunkter med førsteaksen: (5,0) og (-1,0) 
 


Skriv et svar til: isolering og skæringspunkter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.