Fysik

Effekt og energi

11. marts 2009 af KingKong1 (Slettet)

 Er gået i stå allerede i første opgave :

En kantine skal lave 10L kaffe. Kaffemaskinens effekt er 2000W.

Hvor lang tid tager det at opvarme vandet fra 5 grader til 98grader?</o:p>


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. marts 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Hvor meget masse af vand, er der i kaffemaskinen?


Svar #2
11. marts 2009 af KingKong1 (Slettet)

 Det fortæller opgaven ikke. Kun at der skal laves 10L kaffe.


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. marts 2009 af peter lind

Leveret energi P*t, nødvendig energi mc(T1-T0)


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. marts 2009 af Jerslev (Slettet)

#2: Massen af vandet: m = densiteten af vand * 10L.


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. marts 2009 af mathon

P*t = m*c*ΔT

P*t = (V*ρ)*c*ΔT

(2000 J/s)*t = ((10 L)*(1 kg/L))*(9186 J/(kg*C))*((98-5) C)



Skriv et svar til: Effekt og energi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.