Det internationale område (DIO)

Samtidshistorie / International Økonomi: Velfærdssamfund

12. marts 2009 af StreetPreacher (Slettet)

Hej.

Min problemformulering lyder således:

Hovedspørgsmål: Kan den Skandinaviske velfærdsmodel overleve i fremtiden i takt med den stigende globalisering?

Jeg vil indledningsvist redegøre for hvordan Danmark håndterede krisen i 1930’erne.

Herefter vil jeg analyserer hvilken indflydelsen krisen havde og hvorfor Danmark har valgt den universelle velfærdsmodel?

Til sidst vil jeg vurderer om den universelle velfærdsmodel vil overleve i fremtiden.
_________________________________________________________________________________

Er der nogle som har forslag til hvad jeg kunne putte ind under her af teorier og modeller, og eventuelt om i kendte nogle gode links eller andre kilder som kunne hjælpe mig videre med emnet i helhed :)
 


Brugbart svar (3)

Svar #1
12. marts 2009 af danielruhmann (Slettet)

Hvis dit hovedspørgsmål skal besvares, er det så ikke irrelevant at burde sin redegørelse på, hvordan Danmark hånterede krisen i 1930´erne? Selvfølgelig kan du godt grundlæggende forklare, hvorfor der i Danmark blev udviklet den form for velfærd, som tilfældet var, men den egentlige vælfærd opstod vel først rigtig efter krigen og omkring 1965. Når dette er sagt, så for at din vurdering kan give mening, burde du så ikke i din redegørelse/analyse kigge på, hvilke ændringer der vil ske inden for de næste 10-30 år i Danmark? Stikord: Demografi / opretholdelse af nuværende velfærdsfinansiering.

Gode links og bøger? Aktuelle aviser, velfærdskommisionen, DREAM-analyser, Beskrivende dansk økonomi, et par bøger af Christen Sørensen (fx "Arbejdsmarkedet og den danske flexicurity-model" eller "Demografi").

Hvis din opgaveformulering er fastlåst, så kom lige med en mulig indholdsfortegnelse til, hvordan du forestiller dig, at din opgave skal ende op med at se ud. Derfra er det også nemmere at komme med indspark til teorier og modeller.


Svar #2
12. marts 2009 af StreetPreacher (Slettet)

Altså min problemformulering er helt fastlåst da jeg har afleveret og fået godkendt min problemformulering, og skal påbegynde min dio-skrivning i næste uge, altså på Mandag.

Så jeg manglede lige nogle inputs, og jeg fik godt af vide at den er lidt forvirrende min problemformulering, men jeg må jo prøve at få det bedste ud af det jeg har.

Og mange tak for din besvarelse indtil videre :)


Brugbart svar (3)

Svar #3
12. marts 2009 af danielruhmann (Slettet)

Til din redegørelse og analytiske del - Kig her: https://www.studieportalen.dk/Opgaver/Download.aspx?id=2856

Fremtidens velfærdssystem - det findes der mange bøger om. En del svar burde du dog nå frem til, når du kigger på det danske velfærdssamfunds udvikling og så holder dig lidt til de ting, jeg skrev i #1.


Svar #4
17. marts 2009 af StreetPreacher (Slettet)

Jeg ved ikke rigtigt hvordan indholdsfortegnelsen kommer til at se ud fordi jeg er i DIO ugen og jeg er så småt ved at panikke over det lige nu.

Men som sagt så er det fastlåst hvad jeg skal skrive om, og er træt af at jeg fælder mig selv lidt med min problemformulering.


Skriv et svar til: Samtidshistorie / International Økonomi: Velfærdssamfund

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.