Fysik

Fgnindning=μ*Ft ??

12. marts 2009 af Daniellax (Slettet)

Hej Studieportalens medlemmer

Jeg har forfærdelig meget brug for hjælp til en opgave. den hedder:
Du slæber en trækasse hen ad et vandret gulv.
-Beregn størrelsen på gnidningskraften.

er det mon nogenlunde rigtigt hvis jeg bruger formlen Fgnidning=μ*Ft
når μ=0,5 og kassens vægt er 12 kg.
og skal jeg ikke regne kassens vægt om hvis jeg skal bruge tyngdekraften til at regne det ud ?
på forhånd tak (:


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. marts 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Du skal blot udregne tyngdekraften på kassen og sætte ind i formlen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. marts 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Den dynamiske friktion er μd*m*g


Svar #3
12. marts 2009 af Daniellax (Slettet)

til Jerslev:

Problemet er, at jeg ikke er helt klar over hvordan jeg udregner tyngdekraften på kassen :s det er en lille opgave som ikke siger så meget


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. marts 2009 af Jerslev (Slettet)

#3: F_t = m*g, hvor m er massen af legemet og g er tyngdeaccelerationen, som i DK er 9,82 N/kg.


Svar #5
12. marts 2009 af Daniellax (Slettet)

arh okay så jeg skal sige 12 kg*9.82 N/kg.  ? og så får jeg Ftyngde ?
det lyder bekendt og mange tak :D og skriv lige hvis´jeg har forstået det forkert


Brugbart svar (0)

Svar #6
12. marts 2009 af Jerslev (Slettet)

#5: Det er forstået korrekt.


Svar #7
12. marts 2009 af Daniellax (Slettet)

det lyder rigtig godt og det skal jeg så sætte ind så det hedder Fgnidning=0,5*117,84N/kg=58,92 N


Brugbart svar (0)

Svar #8
12. marts 2009 af Jessica1

er det ikk bedre med enheden m/s2 for tyngdeaccelerationen , eller ?


Svar #9
12. marts 2009 af Daniellax (Slettet)

Jeg har altid brugt N/Kg. jeg blev derfor utrolig glad da der kom et svar med samme enheder. men kan du forklare det nærmere, altså sætte det ind i min formel så jeg kan se hvad forskellen er, for jeg tror ikke jeg har hørt det .. eller måske en enkel gang  


Brugbart svar (0)

Svar #10
12. marts 2009 af Jessica1

Tjaah .. Jeg har altid brugt 9,82 m/s2
Du kan prøve at slå den op i din databog ;)
Eller bare prøve at søge på nettet .. fandt bl.a. det her: http://da.wikipedia.org/wiki/Tyngdeacceleration

 Men når du nu har brugt den enhed altid , så er den sikkert også rigtig og passer i din sammenhæng ;)


Svar #11
12. marts 2009 af Daniellax (Slettet)

Okay jeg kigger lige, og tak for svaret btw. det da altid rart at få noget ny viden eller nye metoder (:


Brugbart svar (0)

Svar #12
12. marts 2009 af Jerslev (Slettet)

#10: De to enheder er ækvivalente.


Skriv et svar til: Fgnindning=μ*Ft ??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.