Fysik

strålingsenergi

12. marts 2009 af smukkedivadiva (Slettet)

hej derude,

håber I kan hjælpe mig med den følgende opg.Har selv prøvet at løse den, men det lykkedes ikk ...

herunder står opg:

I solen bliver masseenergi omdannet til strålingsenergi. Solen udstråler effekten 3,9*10^26 W.

a. Beregn Solens massetab på et sekund.

b. Beregn Solens massetab på et år.

c. Man regner med, at Solen har eksisteret i sin nuværende form i ca. 4,5 mia. år. Beregn Solens samlede massetab i denne periode.

d. Solens masse er i dag 1,99*10^30 kg. Hvor stor en brøkdel udgør Solens samlede massetab af dens nuværende masse ?

På forhånd taaaak .. :D


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. marts 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Se https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=654568


Brugbart svar (1)

Svar #2
12. marts 2009 af mathon

a.

E = Δm*c2

P = (Δm*c2)/t = 3,9*1026 J/s

Δm/t = (3,9*1026 J/s)/(c2) = (3,9*1026 J/s)/(2,99792*108 m/s)2 = 4,33934*109 kg/s

b.
1 år = (365,25*24*3600 s) = 3,15576*107 s

Δm = (4,33934*109 kg/s)*t = (4,33934*109 kg/s)*(3,15576*107 s/år) =
         1,36939*1017 kg/år

c.
Δm = (4,5*109 år)*(1,36939*1017 kg/år) = 6,16226*1026 kg

d.
Δm/mnu = (6,16226*1026 kg)/(1,99*1030 kg) = 0,00031 = 0,31 promille


 


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. marts 2009 af mathon

jeg valgte at køre tråden her,
da
den anden var ved at blive lang
og fuldstændigt
for at klargøre dig enhederne


Skriv et svar til: strålingsenergi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.