Virksomhedsøkonomi (VØ el. EØ)

Omkostningernes forløb

12. marts 2009 af Quezak (Slettet)

Hej derude..

Jeg har siddet og lavet en opgave om prisoptimering og det er for så vidt også fint..

Men der er et andet spøgsmål der lyder således: Redegør for forløbet af de variable omkostninger.

opgave teksten er således: Kaj Holgersen forhandler med en vinleverandør om indkøb af en god Amarone vin fra Italien. Vinen skal i forbindelse med efterårsferien benyttes som et af KH-Super ApS’ egne tilbud. Indkøbsprisen hos leverandøren udgør kr. 82 pr. flaske. Hvis KH-Super.. ApS aftager mere end 90 flasker, bliver indkøbsprisen kr. 78 pr. flaske for de næste 30 flasker. Indkøbsprisen bliver kr. 74 pr. flaske for de flasker, der ligger ud over 120 flasker.
Om efteråret er der mange sommerhusgæster, som bruger en del tid på at lave god mad og drikke god vin til maden, så Kaj Holgersen forventer en stor afsætning af denne Amarone vin.
Leverandøren, der bor i København, leverer altid varerne uden at tage betaling for transporten. Han har nu varslet en ændring i leveringsbetingelserne, så KH-Super ApS fremover skal betale kr. 3,00 pr. flaske for transporten. Leverandøren har dog endnu ikke angivet en dato for indførelsen af betaling for transporten.
 

er vi så ikke enige i at en redegørelse af omkostningernes forløb kunne være; De variable omkostninger er degressive, da de falder i takt med det aftagede antal flasker, også en masse fyldeord ?..

på forhånd tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. april 2009 af Sekstanten (Slettet)

Du skal stille omkostningsfunktionen op for Kaj Holgersen, hvor x = antal flasker vin han indkøber:

For 0 <= x <= 90 gælder:

Marginalomkostningen = MC = 82 (dvs. prisen for at købe 1 ekstra flaske)

Totalomkostningen = integralet af MC = 82x

For 90 < x <= 120 gælder:

MC = 78

Totalomkostningen = 82*90 + 78x = 7.380 + 78x

For x > 120 gælder:

MC = 74

Totalomkostningen = 82*90 + 78*(120 - 90) + 74x = 7.380 + 2.340 + 74x = 9.720 + 74x

Dermed er der ikke bare en masse fyldord. Der er tale om et omkostningsforløb, der består af flere "knæk", hvor der opnås bedre priser. Det er potentielt rigtig vigtigt, hvis det skal kombineres med at finde en salgspris for vinen.


Skriv et svar til: Omkostningernes forløb

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.