Fysik

Nyttevirkning af motor

12. marts 2009 af em91 (Slettet)

En el-motor får tilført en effekt på 0,30 W. Den hæver langsomt et lod med massen 50 g.

E=0,30W
m=0,05kg


Beregn tilvæksten i loddets potentielle energi, hvis loddet hæves 45 cm.
h=0,45m

Epot=m*g*h
Epot=0,05kg*9,82 N/kg*0,45m
Epot=0,22095J ≈ 0,22J


Beregn motorens nyttevirkning, hvis loddet hæves 45 cm på 5 sekunder.

HJÆÆÆÆLP !!


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. marts 2009 af mathon

Pnytte = (m*g*h)/t

η = Pnytte/Ptilført 


Skriv et svar til: Nyttevirkning af motor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.