Matematik

Hvordan finder jeg den gennemsnitlige årlige rente?

13. marts 2009 af TiTuTa (Slettet)

Jeg søger hjælp til nedenstående:

På en konto er den årlige rente 3,0% de første 4 år af en 6-års periode.

a) Beregn den gennemsnitlige årlige rente i procent de sidste to år, hvis den gennemsnitlige årlige rente i hele 6-års perioden skal være 4,0%.


Svar #1
13. marts 2009 af TiTuTa (Slettet)

Skal man bruge 'den omvendte vækstformel'?


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. marts 2009 af klotte (Slettet)

 A)Du regner tilbage.

4% er der kommet på i år ...hvor meget er det. træk det fra beløbet

Så gør du det samme igen , igen igen igen og igen ....altså 6 gange og vupti er du tilbage det det oprindelige beløb

På den anden konto regner du bare renten til 3 procent når du når tilbage til de første fire år.

Så ser du hvad beløbet er hvis det skulle være 4 i gennesnit og hvormeget der mangler og hvad det svarer til i procent.


Brugbart svar (1)

Svar #3
13. marts 2009 af mathon

1,034*(1+r)2 = 1,046          r = p/100

(1+r)2 = 1,046/1,034

1+r = (1,046/1,034)½

r = (1,046/1,034)½ - 1

                                         p = [(1,046/1,034)½ - 1]*100%


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. marts 2009 af lkjhgf (Slettet)

Jeg har kigget på opgaven og stillet den op. Prøv at se om det hjælper.

Vedhæftet fil:Rente.pdf

Svar #5
13. marts 2009 af TiTuTa (Slettet)

Mange tak, mathon.


Skriv et svar til: Hvordan finder jeg den gennemsnitlige årlige rente?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.