Matematik

Spg. vedr. trekanter

13. marts 2009 af Shaida (Slettet)

Hej,

Dette har længe forvirret mig, så nu søger jeg svar én gang for alle:

I lærebøgernes gennemgang af cosinus og sinusrelationer illustereres brugen af disse med udgangspunkt i et trekantseksempel, hvor trekantens vinkler f.eks. benævnes A, B og C. I opgavesæt mm. er trekants-beregnings-opgaver ligeledes givet sammen med en illustration af den pågældende trekant, her benævnes vinklerne ligeledes ABC  men har flyttet plads! Hvilken betydning har dette for hvordan man skal bruge eksempelvis sinus og cosinus relationer? Lærebogens eksempel er jo ikke i overensstemmelse med de opgaver der stilles i andre opgavesæt?, idet vinklerne har skiftet plads? Hvordan kan man vide at man beregner den rigtige vinkel?

Hilsen den forvirrede


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. marts 2009 af mathon

A = cos-1((b2+c2-a2)/(2bc))

B = cos-1((a2+c2-b2)/(2ac))

C = cos-1((a2+b2-c2)/(2ab))


vinklens modstående side skal befinde sig EFTER minus'et


 


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. marts 2009 af lallenalle (Slettet)

den har reelt ingen betydning så længe du husker at der overfor vinkel A findes siden a osv.  Dvs overfor vinkel B er siden b. Det er det vigtige


Svar #3
13. marts 2009 af Shaida (Slettet)

Tusind tak for hurtigt svar, nu forstår jeg bedre.


Skriv et svar til: Spg. vedr. trekanter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.