Matematik

differential

13. marts 2009 af biqqu (Slettet)

En funktion er givet ved: f(x) = (3x+1) / (x^2-2)
Hvilke x-værdier kan man ikke sætte ind?
Angiv Dm(f).
 

har svært v opg


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. marts 2009 af Dynin (Slettet)

#0 man kan ikke dividere med 0 så det er bare at finde hvornår x2-2=0 ... hvorefter x→f(x) er defineret for alle x pånær disse


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. marts 2009 af richgirl (Slettet)

x kan ikke være √2, da nævneren vil gove 0, og det må den ikke


Brugbart svar (1)

Svar #3
13. marts 2009 af Dynin (Slettet)

#0 ifm #2 så er der endnu et x hvor nævneren giver 0


Svar #4
13. marts 2009 af biqqu (Slettet)

kan i forklare trin-for-trin..


Brugbart svar (1)

Svar #5
13. marts 2009 af Dynin (Slettet)

#4 du kan ikke dividere med 0 ... derfor skal nævneren være forskellig fra nul ...

nævner x2-2 er lig 0 netop hvis ...

hvorfor funktionen er defineret for alle x ulig x=__ og x=__


Svar #6
13. marts 2009 af biqqu (Slettet)

j har forstået det m. at man ikk må dividere m. 0.. men andet forstår j ikke


Brugbart svar (1)

Svar #7
13. marts 2009 af Dynin (Slettet)

oki ... hvornår er

defineret? Da man ikke kan dividere med 0 skal x2-2≠0 dvs. x≠±√2 ( det er disse værdier man ikke kan sætte ind ) ... dermed bliver Dm(f)=R\{-√2,√2}={xεR|x≠±√2}


Svar #8
13. marts 2009 af biqqu (Slettet)

okay, men nu til et dumt spørgsmål.. hvorfor LIGE NETOP kvdr(2)?


Skriv et svar til: differential

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.