Matematik

Forskrift for fjerdegradsligning

15. marts 2009 af PainInTheAss (Slettet)

Hejsa.

Jeg har en fjerdegradsligning, hvor jeg får at vide, at jeg skal tegne det.

Den lyder sådan:

f(x) = ax^4 – 4ax^3 – 4ax^2 + 11ax + 24a 

(hvis det er et problem at der står a, så sæt a=1)

Men man skal jo finde forskriften først, før jeg kan tegne det, så hvordan kommer jeg videre herfra?

- tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. marts 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Sæt a = 1 og opskriv f(x) igen.


Svar #2
15. marts 2009 af PainInTheAss (Slettet)

Er det så forskriften jeg får?

Og ved du hvordan man får den tegnet ind på lommeregner (TI-nspire CAS) ??


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. marts 2009 af Jerslev (Slettet)

#2: Du har sådan set forskriften allerede i #0, men for at tegne den skal du vælge en bestemt værdi for a.

Jeg kender ikke den lommeregner, så det kan jeg ikke hjælpe dig med.


Svar #4
15. marts 2009 af PainInTheAss (Slettet)

Okay, jeg prøver, tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Forskrift for fjerdegradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.