Fysik

vægtløshed

15. marts 2009 af tawer (Slettet)

hej jeg sider og laver fysik udefra en stor opgavesæt. har lavet spørgsmål a og b men sider fast i c:

Eksperimenterne i NASA’s faldrør udføres i et minilaboratorium, der foretager
et frit fald på 132 m.

Efter det frie fald bremses minilaboratoriet af små plastkugler i bunden af
faldrøret. Opbremsningen sker over en strækning på 4,5 m.
c) Beregn størrelsen af den gennemsnitlige acceleration under opbremsningen 


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. marts 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Hvad har du regnet ud tidligere?


Svar #2
15. marts 2009 af tawer (Slettet)

 a) Beregn, hvor lang tid det frie fald varer.

=5.18 s

b) Vurdér, hvor lang tid pumperne er om at tømme fald røret for luft

= 78.23 min


Brugbart svar (1)

Svar #3
15. marts 2009 af Jerslev (Slettet)

#2: Brug ligningen:

2a (S-S0) = v2 - v02


Svar #4
15. marts 2009 af tawer (Slettet)

 hmm ved ikke om jeg har set den før..

vil du prøve forklare den?


Brugbart svar (1)

Svar #5
15. marts 2009 af Jerslev (Slettet)

#4: Det er blot funktionerne for konstant acceleration, hvor tiden er elimineret.


Skriv et svar til: vægtløshed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.