Matematik

tangent

15. marts 2009 af sasxa (Slettet)

  i et koordinatsystem har parablen ligningen y=x^2

bestem ligningen for tangenten i punktet p(1,1)

en cirkel har ligningen x^2+y^2-4x+4y+3=0

bestem radius og centrum for cirklen og vis at parabelttangenten også er tangent til cirklen..

fik ligningen i p(1,1) til at være = f(x)=2x-1  og c =(-2,2) og r= kvadrod5

Men hvad gør jeg så?

håber nogen kan hjælp


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. marts 2009 af Isomorphician

y = 2x - 1, indsæt y i cirklens ligning og reducer.


Svar #2
15. marts 2009 af sasxa (Slettet)

 resultatet giver 3x^2 +4x= 0

Det giver da ikke mening


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. marts 2009 af richterklanen (Slettet)

Måske kan det hjæølpe dig at se en tegning af situationen. Ellers spørg igen.


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. marts 2009 af mathon

se #4
i
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=655572&goto=656193#656193


Svar #5
15. marts 2009 af sasxa (Slettet)

 nice... men forstår stadig ik hvordan den ligninger fortæller at de har fælles tangent


Brugbart svar (0)

Svar #6
15. marts 2009 af Isomorphician

#5: Hvis du løser den vha. den andengradsligning der fremkommer, vil du opdage at der kun er én løsning til ligningen. Linjen vil derfor kun skære/berøre cirklen én gang, og må derfor være en tangent til cirklen.


Brugbart svar (0)

Svar #7
15. marts 2009 af richterklanen (Slettet)

#6 er ok. En anden mulighed ses i vedh. fil.


Svar #8
15. marts 2009 af sasxa (Slettet)

 har fattet og løst den;) tak allesammen


Skriv et svar til: tangent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.