Matematik

Integralregning Bestem F

16. marts 2009 af Brozze (Slettet)

Jeg bøvler med matematikken idag:(

Funktion f(x)= 2x-3

Med F betegnes en stamfunktion til f.

Bestem F, når det oplyses, at linjen med ligningen y = x+5 er tangent til grafen for F.

Sidder og kigger dødt i mine noter samt bøger efter noget vejl. Any help? Skal jeg sætte de to ligninger lig med hinanden og herefter finde F?

2x-3=x+5


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. marts 2009 af mathon

F(x) = x2 - 3x + k

F '(xo) = f(xo) = 2xo-3 = 1

2xo-3 = 1
hvoraf
xo = 2
yo = xo+5 = 2+5 = 7

R(2,7) ligger også på grafen for F(x)

hvoraf
F(2) = 22 - 3*2 + k = 7
k = 7-4+6 = 9

F(x) = x2 - 3x + 9


Skriv et svar til: Integralregning Bestem F

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.