Matematik

Tangent

16. marts 2009 af pedenwind (Slettet)

Er der nogen der kan forklarer mig tangenter i sådan forholdvis korte træk.. hvordan man regner dem ud og hvad de bruges til.. på forhånd tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. marts 2009 af Mandelbrot (Slettet)

I et 2-d koordinatsystem (dem I bruger) er en tagent en lige linje på formen y=ax+b. Denne linje tangere (rører) en kurve (funktion, cirkel mm.) i et punkt, og i dette punkt er tangentens hældning det sammen som kurven i samme punkt..


http://da.wikipedia.org/wiki/Tangent_(geometri)


Brugbart svar (1)

Svar #2
16. marts 2009 af dr. jones (Slettet)

En tangent er en linie, der rører en figur i et punkt.
Tangenter bruges til at bestemme hældningen i et punkt. Man kan ikke direkte bestemme hældningen af et punkt, men man kan bestemme hældningen af tangenten.
Tangenten beskrives som en ret linie y=ax+b
Hvis du har en funktion, kan du kan finde hældningskoefficienten ved at differentiere funktionen.
for at bestemme b, skal du indsætte x0 og f(x0) for et det punkt på grafen for funktionen, du skal finde tangenten til. Derefter isolerer du b i udtrykket.
dvs.
a=f'(x0)

b=f(x0)/a*x0


Skriv et svar til: Tangent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.