Fysik

komposanter

17. marts 2009 af Daniellax (Slettet)

spørgsmål:

F1= 400N
Vinklen u1=38grader

Bestem kraften F1's to komposanter i henholdsvis østlig og nordlig retning.

der er måske ikke informationer nok, men sådan står opgaven. den ser lidt sort ud for mig :s

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. marts 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: I hvilken retning ligger F1? Hvad er u1 vinklen imellem?


Svar #2
17. marts 2009 af Daniellax (Slettet)

F1 er i nordlig retning og u1 er vinklen mellem de to kræfter der bliver trukket i . forestil dig en retvinklet trekant hvor 400 N kan være hypotenusen og vinklen på 38 grader er en vinkel a i en trekant. tror du så ikke jeg ville kunne få brug for sinus og cosinus relationen ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. marts 2009 af mathon

i nordlig retning (400 N)*sin(38°)

i østlig retning (400 N)*cos(38°)


Svar #4
17. marts 2009 af Daniellax (Slettet)

mange tak (: og så fandt jeg endda selv lige ud af det :D
men måske du har mere styr på den her end jeg. min matematik lærer havde svært ved den.

for at der skal være balance i prammen, så trækker person 2 med kraften 250 N. og med vinklen u2 = 47 grader.

her skal man regne på om prammen med disse to påvirkninger holder sig midt i vandet eller trækkes mod henholdsvis nordlig eller sydlig bredde (vink: opløs også F2 i to komposanter og tænk)

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. marts 2009 af mathon

samlet træk i nordlig retning
(400 N)*sin(38°) + (200 N)*sin(47°) = 392,535 N

samlet træk i østlig retning
(400 N)*cos(38°) + (200 N)*cos(47°) = 451,604 N

hvorfor trækket i østlig retning er (451,604-392,535)N ≈ 59 N større


Svar #6
17. marts 2009 af Daniellax (Slettet)

wow hold da op :o det må jeg lige se på. tak skal du have (;


Skriv et svar til: komposanter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.