Fysik

gastryk

17. marts 2009 af Daniellax (Slettet)

en tank til brint

den kan rumme 250 L
den er påfyldt med 1.5 kg. brint (svarende til 750 mol brintmolekyler så gasform) 
temperaturen er 75 grader celcius

a) beregn trykket i tanken under ovenstående betigelser. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. marts 2009 af peter lind

Brug P*V=nRT P trykket, V rumfang, n antal mol, R gaskonstanten og T er temperaturen målt i grad kelvin.


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. marts 2009 af mathon

1,5 kg brint er (1500 g)/(2*(1,0079 g/mol)) = 744,121 mol brint

p = nRT/V = (744,121 mol)*(8,31451 Pa*m3/(mol*K))*((273+75)K)/(0,25 m3)


Skriv et svar til: gastryk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.