Matematik

ln og log TI-89

18. marts 2009 af Blomsterpige1 (Slettet)

Hej!

Er der nogen der kan forklare forskellen på ln og log? min lærer siger at det er det samme, men kan det passe? Er der desuden nogen der ved hvor man finder log-tasten på en TI-89 lommeregner?


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. marts 2009 af pernille-23 (Slettet)

Jeg ved ikke med ln og log, men med hensyn til din lommeregner skal du selv skrive log(..) på tasterne.


Brugbart svar (2)

Svar #2
18. marts 2009 af UglenXD (Slettet)

In = e = 2,718281828 algoritme

log = 10 algoritme

Ved du hvordan man bruger algoritme til et tilfældigt tal?


Brugbart svar (1)

Svar #3
18. marts 2009 af Danielras (Slettet)

#2

Det hedder logaritme.


Brugbart svar (1)

Svar #4
18. marts 2009 af ibibib (Slettet)

ln har grundtallet e og log har grundtallet 10.

De to funktioner er proportionale: ln(x) / ln(10) = log(x).

På TI-89 kan du prøve "ruder" 7.


Brugbart svar (1)

Svar #5
18. marts 2009 af UglenXD (Slettet)

#3 - jaja


Brugbart svar (1)

Svar #6
18. marts 2009 af richterklanen (Slettet)

Både log og ln er logaritmefunktioner. f er en logaritmefunktion, hviss f(a*b) = f(a) + f(b). Hvis f og g er logaritmefunktioner, så gælder for alle positive tal x, at f(x) = k*g(x), hvor k er en reel konstant. Hvis f er en logaritmefunktion, og f(p) = 1, så siges p at være grundtal for f. Den logaritmefunktion, hvis grundtal er 10, er funktionen log, og den logaritmefunktion, hvis grundtal er e, er funktionen ln.

Når man regner med logaritmefunktioner, er det ofte ligegyldigt, hvilken logaritmefunktion, man anvender. Ved udregning af fordoblingskonstanten for en eksponential funktion bax er

T2 = log(2)/log(a) = ln(2)/ln(a).


Brugbart svar (5)

Svar #7
13. april 2009 af jaja1111 (Slettet)

Det er to forskellige funktioner.

ln(x) = den naturlige logaritme, hvor grundtal = e, dvs. ln(e) = 1

log(x) = titalslogaritmen, hvor grundtal = 10, dvs. log(10) = 1

De omvendte (inverse) funktioner er:

e^(x), dvs. e^(ln(x)) = x

10^(x). dvs 10^(log(x)) = x

På lommeregner kan du altid bare skrive vha. alpha funktuin eller tastatur, du behøver altså ikke finde funktionen hvis du ikke ummidelbart kan se den.


Brugbart svar (1)

Svar #8
01. oktober 2009 af Martintard (Slettet)

tak # 4, det hjalp:D!


Skriv et svar til: ln og log TI-89

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.