Matematik

Opstil model

18. marts 2009 af CJN (Slettet)

Nogle gode råd?

Jeg har svært ved at opstille en model ud fra en teksbeskrivelse.

Hvordan ved man hvilken en man skal bruge?

Her er fx en opgave:

Fra april 2005 og 20 måneder frem faldt ledigheden i DK med god tilnærmelse med 2900 pers. pr. md.

I april 2005 var der 165200 ledige.

Opstil en model der beskriver udviklingen i antal ledie i nævnte periode...?

Hjælp.. 


Brugbart svar (2)

Svar #1
18. marts 2009 af Jerslev

#0: Linær model. Du kan overveje, hvorfor du skal bruge en sådan.

- - -

mvh

Jerslev


Brugbart svar (2)

Svar #2
18. marts 2009 af Isomorphician

Overvej om det drejer sig om en lineær, eksponentiel eller potensiel udvikling.

Når du har gjort dig klart hvad du mener det drejer sig om kan du bruge oplysningerne i opgaven til at bestemme a og b i en af følgende typer af forskrift:

Lineær:

y = ax + b

...

Eksponentiel:

y = b*ax

....

Potensiel:

y = b*xa


Svar #3
18. marts 2009 af CJN (Slettet)

Ja jeg vil mene den er lineær da det er samme hældningskoeficent og ikke procenter.

Hmm... b er så skæringen med y-aksen dvs de 165200 og a er så -2900 eller?

f(x) = (-2900)x+165200

Eller?


Brugbart svar (1)

Svar #4
18. marts 2009 af Isomorphician

Ja.


Svar #5
18. marts 2009 af CJN (Slettet)

Okay nogle gange er det bare mere lige til end man tror.. :-o

Mange tak for hjælpen!


Brugbart svar (0)

Svar #6
01. november 2010 af Ni007 (Slettet)

 HEY ALLE! :D JEG SIDDER OGSÅ OG BØVLER MED NOGET LINEØR SAMMENHÆNG FIS... 

- HÅBER DER ER NOGLE SØDE OG RARE MENNESKER DERUDE SOM LI GIDER HJÆLPER 1'g'er som har matematik på c niveau!

min opgave lyder: I 2005 betalte en hver elforbruger i Roskilde 382.50 kr i fast årlig abonnement til Roskilde elforsyning. Derudover betales der 1,5697 kr. pr. KwH for elforbruget.

  a) Opstil en model, der beskriver sammenhængen mellem den samlede udgift (i kr.) til el i 2005 og elforbruget (målt i kWh. NOGEN DER KAN HJÆLPE????????????????????? JEG ER SELV FULDSTÆNDIG LOST!! 

Brugbart svar (0)

Svar #7
01. november 2010 af Isomorphician

y = ax + b, hvor a bliver påvirket af den variable størrelse og b er en fast størrelse.

Hvad passer med oplysningerne i din opgave?


Skriv et svar til: Opstil model

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.