Biologi

BIOLOGI

18. marts 2009 af mmaarriiaagg (Slettet)

Hej,
Nogen der kan hjælpe mig med 3 spørgsmål fra eksamenssættet i biologi A på stx fra august 2007?

Opgaven Toksiner i havet:
a. Forklar, hvordan en mutation i genet for Na+-kanalproteinet kan gøre blæksprutten resistent overfor maculoxin. Inddrag figur 4.

Opgaven Honning:
a. Beskriv processen vist i figur 1, og navngiv enzymet, der katalyserer processen.
b. Forklar, ved hvilke processer gærceller kan udnytte kulhydrater.

Håber virkelig at nogen vil hjælpe, da jeg har meget brug for hjælp. Opgaven skulle være afleveret i mandags!


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. marts 2009 af Zipzap112 (Slettet)

Det her bliver lidt kort:

a. Fordi maculoxin garanteret har sin toxiske virkning ved at blokere eller åbne Na+-kanalproteinet. Ændres strukturen, kan det væres toxinets bindingssite blokeres.

a. er svær at besvære uden figur 1

b. gærceller udnytter glukose ved gærinsprocesser, så der dannes alkohol og kuldioxid. Gæring danner energi, som gærcellerne kan bruge i dens livsprocesser.

http://www.frborg-gymhf.dk/kk/NVG%20forl%C3%B8b/Alkohol/G%C3%A6ringsprocessen.htm


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. marts 2010 af Yeop (Slettet)

Men der er da ikke alkohol i honning??


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. marts 2010 af Zipzap112 (Slettet)

Nej, men honning indeholder glukose og fruktose, som gærcellerne kan omdanne til alkohol og co2 ud fra gæringsprocessen.

Ved klassiske gæringsforsøg tager man en hel masse sukker, noget vand og noget gær. Så lader man det stå i noget tid, så det gærer og efter noget tid, kan man tydeligt smage alkoholen. Det sådan man laver hjemmebrændt. Med gærcellerne kan man dog ikke komme over en alkoholprocent på mere end 9 % (mener jeg...), da en koncentration over dette er dødeligt for gærcellerne.


Skriv et svar til: BIOLOGI

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.