Matematik

parabel ! - HJÆLP :o

19. marts 2009 af sjrs (Slettet)

hej skønne mennesker.

er der nogen der er så kloge at de kan hjælpe mig med at løse denne ligning. (parabel ligning)

- bestem ligningen for den parabel der har T=(3;-4) og som går gennempunktet (-1;7)

på forhånd tak <3


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. marts 2009 af NejTilSvampe

  (3;-4) = (-b/2a ; (b^2-4ac/4a) )

(I) a*-1^2+b*-1+c=7

(II) -4 = (b^2-4ac)/4a

(III) 3 = -b/2a


Svar #2
19. marts 2009 af sjrs (Slettet)

kan du beskrive det i ord ?

tak.


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. marts 2009 af NejTilSvampe

 du har 3 ligninger med 3 ubekendte :) løs. hehe ved ik hvad jeg ellers skal sige :P

når man har tre ubekendte skal man altid have tre ligninger for at løse opgaven. Jeg har her givet dig de tre ligninger, resten er op til dig. Sig til hvis du skal bruge hjælp til at løse ligningssystemet.


Svar #4
19. marts 2009 af sjrs (Slettet)

hvordan ved man at der er tre ubekendte ? :)

jeg vil gerne have hjælp til at løse ligningssystemet.

tak.


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. marts 2009 af juventuz (Slettet)

#1 yt=-4=-d/(4a)= (-(b2-4ac))/(4a) (HUSK minusset)

#0 Ved at løse de tre ligninger fås da, at forskriften er givet ved

f(x)=0.6875x2-4.125x+2.1875

Se beregningerne på linket http://peecee.dk/upload/view/160957


Brugbart svar (0)

Svar #6
19. marts 2009 af juventuz (Slettet)

#4
 

hvordan ved man at der er tre ubekendte ? :)

Jamen en parabel/andengradspolynomium hedder jo ax2+bx+c, hvoraf a, b og c er de ubekendte og der er jo tre af dem!


Brugbart svar (0)

Svar #7
19. marts 2009 af mathon

y = (11/16)x2 - (33/8)x + (35/16)


Skriv et svar til: parabel ! - HJÆLP :o

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.