Matematik

integrere

19. marts 2009 af bebz (Slettet)

hvad sker der med et tal, når man integrerer? forsvinder det eller skal man sætte et x på?

f.eks f(x)=3x-5

blir det så F(x)=3/2x^2-5x+k

eller bare F(x)=3/2x^2+k

????


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. marts 2009 af mathon

F(x) = (3/2)x2 - 5x + k


Svar #2
19. marts 2009 af bebz (Slettet)

ok, så dvs man sætter et x på..

og så må det betyde at det forsvinder når man differentiere ikk?


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. marts 2009 af mathon

(5x)' = (5x1)' = 5*1*x1-1 = 5*x0 = 5*1 = 5

og derfor
∫(5x)'dx = ∫5dx

5x +k = ∫5dx


Skriv et svar til: integrere

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.