Matematik

Havkat

21. marts 2009 af Pernille-2 (Slettet)

Hey, nogen der kan hjælpe med følgende opgave:

I en model for sammenhængen mellem længde og alder for atlantiske havkatte antages, at en havkats længde L(målt i cm) som funktion af dens alder t (målt i år) er en løsning til differentialligningen:

dL/dt=0,619*e^(-0,22t)*L

I moddel antages, at en 10 år gammel atlantisk havkat er 72 cm lang:

a. Bestem en forskrift for L(t)
, jeg har en TI-89, men jeg sku bare ikke hvordan man skal stille det op på ti-89 med DeSolve :o
?
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. marts 2009 af kieslich (Slettet)

desolve(y ' = 0.619*e-0.22t*y,y(10)=72,x,y)


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. marts 2009 af mathon

desolve(y ' = 0.619*e^(-0.22t)*y,{t,y})


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. marts 2009 af kieslich (Slettet)

Tastefejl:) Skal selvfølgelig være desolve(y ' = 0.619*e-0.22t*y,y(10)=72,t,y)


Brugbart svar (0)

Svar #4
31. marts 2009 af Cunthater (Slettet)

Hvor siger min lommeregner too many arguments? ps. har også en TI-89


Brugbart svar (0)

Svar #5
31. marts 2009 af kieslich (Slettet)

Fordi jeg igen har skrevet forkert. Der skal stå desolve( y ' = 0.619*e-0.22*x*y and y(10) = 72,x,y)


Brugbart svar (0)

Svar #6
31. marts 2009 af Cunthater (Slettet)

Hvorfor


Brugbart svar (0)

Svar #7
31. marts 2009 af Cunthater (Slettet)

Okay, tak


Skriv et svar til: Havkat

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.